У деокупованих селах Харківської області виявили мінний коридор

Під час проведення фільтраційних заходів у населених пунктах Шопіно, Токарівка та Гоптівка шляхом розвідувального опитування місцевого населення нацгвардійцями спільно з військовою контррозвідкою було встановлено місцезнаходження мін МОН-90, МОН-50, Фугасів та ОЗМ-72. Про це повідомили у пресслужбі Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

Військові стверджують, що якби мінний коридор спрацював — під вогневе ураження потрапило б мирне населення. Тому військовослужбовцями було прийнято рішення самостійно утилізувати міни.

“Міна була пластикова, тому пристрій її не знайшов”: енергетик розповів про підриви на боєприпасах у Харківській області

“Міни йшли ланцюгом, окупанти зробили коридор для проходження наших сил і у разі входу до населеного пункту, вони б підірвали особовий склад та техніку. Також ми знайшли фугас і розмінували його для подальшого застосування у наших інтересах”, – розповів один із нацгвардійців.

Також гвардіці знайшли п’ять вистрибуючих мін ОЗМ-72, яких ще називають “міни-жаби”, оскільки вони викидають бойову частину до метру в висоту і спрацьовуть в повітрі, фугасний снаряд, який був начинений двома кілограмами тротилу і саморобний вибуховий пристрій з цвяхами та патронами.

Розміновані міни нацгвардійці забирають з собою, щоб потім поставити їх на кордоні та використовувати з метою мінування прикордонної території перед своїми позиціями, аби усунути можливий прорив чи наступ противника.

Коментарі