У двох медцентрах Харкова торгували рецептами на психотропи – поліція

Правоохоронці припинили протиправну діяльність медичних центрів, які допомогли наркозалежним отримати 1,4 кг метадону.

Про це 23 червня повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіції в Харківській області. Як з’ясувалося, під виглядом замісної терапії для наркозалежних, медики видавали рецепти на купівлю психотропних препаратів стороннім людям. За кожен бланк брали по 500 гривень.

У Харківській області силовики вилучили 15 кілограмів канабісу

Центри діяли в Немишлянському та Київському районах міста. Під час обшуків правоохоронці вилучили близько 1500 амбулаторних карт пацієнтів, незаповнені бланки рецептів на отримання нарковмісних ліків, копії вже виданих рецептів. За попередніми підрахунками, в Центрах допомогли отримати наркозалежним 1,4 кг метадону.

4_1.jpeg

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 319 (“незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів або психотропних речовин”) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі.

Харківська поліція вилучила три тонни наркотиків на 120 мільйонів гривень

Нагадаємо, раніше в Харкові за підозрою в продажі наркотиків затримали 28-річну жінку. Правоохоронці з’ясували, що затримана поширювала заборонені речовини за допомогою закладок. Вона фотографувала місця з тайниками та відправляла фото клієнтам. Під час огляду у харків’янки вилучили 32 згортки на загальну суму 30 тисяч гривень. Крім цього, вона показала поліцейським 29 місць із захованими пакетами.

Коментарі