У “Харківських тепломережах” пояснили, скільки жителі повинні платити за опалення

Комунальне підприємство озвучило формулу, по якій нараховувало платежі за опалення. Тепер харків’яни можуть самостійно порахувати, чи правильні цифри були в їх платіжках. Роз’яснення було опубліковано на сайті ХТС.

У Харківській області тарифи на тепло та гарячу воду вирішили не міняти

Згідно з документом, формула вміщує в себе наступні складники: площа квартири споживача, число днів у місяці, середня температура повітря в житлі, середня температура, закладена в тариф, і фактична середня температура на вулиці, а також кількість днів, коли мешканці отримували послугу.

Так, у жовтні власники квартири площею 50 квадратних метрів повинні були заплатити 449 гривень, у листопаді – 1606, а взимку – від 2184 до 2383 гривень. Навесні нарахування знову йшли на спад і складають 1 741 гривню в березні та 414 – у квітні. Ознайомитися з формулою розрахунку можна тут.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, хто заплатить за “заморожені” тарифи в Харкові

Нагадаємо, раніше “Харківгаз збут” змінив тариф на блакитне паливо. Всіх споживачів в області автоматично перевели на тариф “Твій газ річний”. З 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року в рамках тарифу діятиме єдина ціна, яку постачальник не зможе підняти в залежності від сезонних цінових коливань. Крім того, постачальник пропонує платити за послугу щомісяця, підключившись до тарифу “Твій газ місячний”. У рамках цього тарифного плану, вартість газу в травні також складе 7,99 гривні за кубометр.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі