У харківській колонії, де сиділа ескпрем’єрка Тимошенко, зробили ремонт (Фото)

Міністр юстиції Денис Малюська опублікував знімки оновленого приміщення в Качанівській колонії.

На кадрах видно, що в приміщенні загального блоку, де перебувають засуджені жінки, пофарбували стіни у світлі тони  поклали ламінат. Крім того, на ліжках зробили спеціальні перегородки, щоб виділити індивідуальний простір.

Чиновник зазначив, що ремонт зробили коштом спеціального фонду, який поповнюється заробітками засуджених, які виконують замовлення на спецвиробництві.

snimok_ekrana_ot_2021-06-02_11-58-36.png

Наприклад, Качанівська жіноча колонія, в якій свого часу відбувала покарання експрем’єрка України Юлія Тимошенко, спеціалізується на пошитті. На території виправної установи є два цехи. У першому шиють форму для силовиків, робочий одяг, сорочки, постільну білизну та шапки-вушанки. У другому – шиють мішки та вироби з брезенту, а також роблять предмети з дерева й бетону.

Катування, приниження та продовження термінів: нардепи проінспектували харківської колонії (Відео)

Нагадаємо, раніше правозахисники заявили про масштабні порушення в Олексіївській колонії №25. До них надійшло близько 20 заяв від ув’язнених. Зокрема, засуджені скаржилися на побиття, зґвалтування, тортури та зв’язування. Крім того, заявники повідомили, що їх змушують працювати понаднормово. За даними фактами в ОГП відкрили три кримінальні виробництва за статтями 127 (“тортури, вчинені за попередньою змовою групою осіб”), 172 (“порушення законодавства про працю”) і 365 (“перевищення влади або службових повноважень”) КК України.

Коментарі