У харківській колонії помер ув’язнений: рідні впевнені, що чоловіка вбили

Брат колишнього ув’язненого Темнівської колонії Дмитро Широбоков заявив про насильницьку смерть родича. Про це чоловік написав на своїй станиці в Facebook.

Як з’ясувалося, 30 березня чоловіка доставили в Темнівську колонію №100, де він повинен був відбувати покарання. У 2020 році чоловіка засудили на шість років за спричинення тяжких тілесних ушкоджень. В матеріалах справи, опублікованих в Реєстрі судових рішень, сказано, що 4 вересня 2017 року Широбоков випивав разом з другом. У цей час у них стався словесний конфлікт, після чого перший схопив молоток і двічі вдарив опонента по голові, пошкодивши і руку, якою чоловік намагався закритися.

У Харкові судитимуть співробітника колонії, який продавав ув’язненим наркотики – прокуратура

З огляду на сім попередніх судимостей, суд виніс у цій справі суворий вердикт.

snimok_ekrana_ot_2021-08-31_16-33-55_1.png

Дмитро Широбоков розповідає, що 26 серпня рідня вирішила передати в колонію передачку, але несподівано дізналася про те, що брат помер майже місяць тому.

“Кур’єр прийшов, але його розгорнули, сказали, що там такої людини немає. Ми почали дзвонити черговому, в бухгалтерію. Коли вдалося додзвонитися, співробітниця закладу повідомила, що він помер ще 1 серпня”, – каже чоловік і додає, що впевнений тому, що брат помер не випадково.

 

 

 

Як розповіли Newsroom в пресслужбі Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань, засуджений Широбоков помер 31 липня о 10:35.

“Після відвідування лазні та проходження в відділення СПС він втратив свідомість. На місце події негайно викликали реанімаційну бригаду. Надана невідкладна медична допомога, на жаль, не мала успіху, через годину констатували біологічну смерть засудженого. Попередня причина смерті – гостра серцево-судинна недостатність” , – розповіли в управлінні.

240783760_599176704799456_2555086142076581877_n.jpg
Сергій Широбоков

Також нас запевнили, що в той же день, о 14:00, його тітці, яка заявлена в анкеті як родичка померлого, через “Укрпошту” направили відповідне повідомлення.

Катування, приниження та продовження термінів: нардепи проінспектували харківську колонію (Відео)

Дмитро Широбоков планує звертатися до омбудсмена з прав людини, писати лист у Генеральну прокуратуру та Міністрество внутрішніх справ з вимогою провести розслідування і з’ясувати обставини смерті родича.

Коментарі