У Харківській області через незаконне звалище судитимуть директора комунального підприємства

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив начальник слідчого управління ГУ НП України в Харківській області Сергій Болвінов.

За інформацією правоохоронця, у Богодухівському районі біля лісу виявили нелегальний сміттєвий полігон площею 2,8 гектара. Під час слідства з’ясувалося, що побутові відходи на ділянку вивозили співробітники комунального підприємства Валківської міської ради.

Привласнив 1,4 мільйона на ремонті шкільної котельні: у Харківській області судитимуть бізнесмена

“Земля була забруднена залишками пластикових пляшок, поліетиленом, макулатурою, склом, а також будівельним сміттям. Аналізи грунту показали, що в грунті містяться небезпечні хімічні елементи — амоній, нітрати, фосфор. Утилізація сміття на полігоні передбачена не була. Розмір завданих збитків склав понад 663 тисячі гривень”, — розповів Сергій Болвінов.

У Харківській області співробітник фіскальної служби вимагав від бізнесмена $20 тисяч — ДБР

Відносно директора Валківського комунального підприємства слідчі відкрили кримінальне провадження за статтями 239 (“забруднення або псування земель”) і 367 (“службова недбалість”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Нагадаємо, раніше в Харкові силовики оголосили підозру в розтраті колишньому заступнику голови обласної поліції та його підлеглому. За даними слідства, у 2018 році фігуранти організували схему фіктивного ремонту службового транспорту. Заступник керівника “главку” систематично перераховував бюджетні кошти приватній фірмі. Провідний інженер одного з відділів, своєю чергою, підписував акти виконаних робіт, знаючи, що машини ніхто не ремонтував. В результаті державі було завдано збитків на 850 тисяч гривень.

Коментарі