У Харківській області фіксують спалах коронавірусу

Наразі із 2 235 ліжок для лікування хворих на COVID-19 зайнято 28%, з них 7% – це місця для киснезалежних хворих. Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Максима Хаустова.

За його словами, ситуація з COVID-19 контрольована, проте вже можна говорити про спалах захворюваності.

“По-перше, я рекомендую обов’язкову вакцинацію. По-друге, ми повинні вже зараз переходити на масковий режим. Фактично у всій країні на територіях, де немає активних бойових дій, впроваджується масковий режим. Тому раджу у місцях масового скупчення людей використовувати маски”, – наголосив Максим Хаустов.

Райони, де не велися бойові дії, забезпечені медичним киснем для хворих на COVID-19. На деокупованих територіях постраждали приміщення лікарень, і відновити їх вдасться не всюди.

“Наприклад, у Балаклії ковідне відділення вціліло, там лише потрібно замінити вікна, встановити кисень і воно зможе приймати хворих. А ось відновити відділення у Куп’янську чи Ізюмі поки що неможливо. Мушу зазначити, що й кількість місцевих жителів на деокупованих територіях зменшилась, тому ліжок для лікування хворих на COVID-19 вистачає”, – сказав Максим Хаустов.

У Куп’янську російська ракета влучила у будівлю лікарні: загинув чоловік, жінка отримала поранення (Фото)

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі