У Харківській області перейменували вулицю, названу на честь голови НК

У селі Піщанка Харківської області “декомунували” вулицю, яка мала ім’я терориста та голови ВНК Фелікса Дзержинського. Рішення було прийнято на сесії Красноградської міської ради. Про це повідомили на сторінці організації “Паперовий фронт” у Facebook.

Харків’янин пропонує перейменувати три станції метро та район

Активісти звернулися до чиновників з проханням про перейменування вулиць Дзержинського й Островського. У міськраді відповіли, що рішення по першій з них вже прийнято. Тепер колишня вулиця Дзержинського має назву Яблучна. 

Що ж стосується другого об’єкта топоніміки, то ніяких підстав для перейменування не знайшли. “Паперовий фронт” запропонував надати документи, необхідні для зміни назви.

Як декомунізовували Харків: виїзди з кувалдою та вцілілі артефакти

Нагадаємо, раніше Верховна рада України перейменувала селище міського типу Новгородське, розташоване у Донецькій області, в Нью-Йорк. Жителі Новгородського самі виступили з такою ініціативою, тому що хотіли повернути населеному пункту історичну назву – до 1951 року він називався саме Нью-Йорк. Тоді радянська влада вирішили перейменувати селище через початок конфронтації з США.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі