У Харківській області поліцейський вимагав у підлітка $500 — прокуратура

Фігуранту загрожує до семи років в’язниці. Про це сьогодні повідомили в пресслужбі прокуратури Харківської області.

За інформацією відомства, один із співробітників батальйону конвойної служби в місті Куп’янськ протягом минулого року вимагав від 16-річного підлітка повернути неіснуючий борг у розмірі $500. Побоюючись за своє здоров’я, хлопець звернувся за допомогою до правоохоронних органів.

Вимагав $3000 за “спокійне життя”: вимагач отримав умовний термін

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 189 (“вимагання”) КК України. 24 січня співробітника поліції затримали. Зараз вирішується питання про вручення йому підозри. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Вимагання $600 тисяч: п’ятеро членів угруповання зуміли сховатися

Нагадаємо, двох поліцейських Харківського райуправління поліції підозрюють у вимозі хабаря у чоловіка, який їхав з РФ до Києва. За версією прокуратури, поліцейські погрожували затримати та оштрафувати туриста за порушення карантину та правил в’їзду з тимчасово окупованих територій. Чоловік позичив у знайомого 200 євро та 5000 гривень, які передав поліцейським. Якщо провину правоохоронців доведуть, їм загрожує від п’яти до десяти років ув’язнення.

Коментарі