У Харківській області суд зобов’язав сільраду відновити будинок, в якому жив український філософ

Про це сьогодні повідомили в регіональній пресслужбі прокуратури.

За даними слідства, у 2016 році управління культури та туризму Харківської ОДА і на той момент адміністрація Бабаївської селищної ради уклали охоронний договір. За його умовами, місцева громада повинна була утримувати пам’ятку архітектури, в якій у 70-х роках XVIII століття жив Григорій Сковорода, у належному стані, а також своєчасно проводити капітальний ремонт.

Інженер-архітектор вимагав 18 тисяч за перепланування квартири

Співробітники обласної прокуратури вимагають визнати бездіяльність селищної ради протиправною, а також звернулися до суду з вимогою змусити відповідача виконати свої зобов’язання за договором.

54444.jpg

Харківський окружний адміністративний суд задовольнив клопотання правоохоронців і зобов’язав нинішню адміністрацію Височанської сільської ради провести капітальний ремонт даху та підлоги в будівлі, встановити в ньому пожежну сигналізацію, а також очистити прилеглу територію від сміття.

Пам’ятник архітектури на Пушкінській: суд визнав реконструкцію законною

Нагадаємо, раніше в Харкові прокуратура розслідувала незаконну реконструкцію пам’ятки архітектури на вулиці Пушкінській, 19. Правоохоронці вважають, що у власника приміщень на мансардному поверсі не було дозволів на проведення ремонтних робіт та зміну вигляду будівлі. У зв’язку з цим силовики відкрили кримінальне провадження за статтею 298 КК України (“Умисне знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини або їх частин”). Власником п’ятикімнатної квартири на останньому поверсі будівлі є керівник Харківського КП “Підземне місто” Олександр Ганус. Раніше комунальник “прославився” тим, що при зарплаті в 92 тисячі гривень на рік зумів накопичити на автопарк вартістю в 4-6 мільйонів в національній валюті.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі