У Харківській області від роботи відсторонили 1229 невакцинованих педагогів

У Харківській області оприлюднили статистику відсторонених від роботи через відмову щепитися від COVID-19. Більшість з них – викладачі та співробітники вищих навчальних закладів. Про це заявив глава Департаменту охорони здоров’я Максим Хаустов.

У транспорт – з сертифікатом про вакцинацію: у Харкові готуються ввести нові обмеження

За даними чиновника, в регіоні вже прищепилися більше 842 тисяч жителів або 38% від загального числа населення, якому необхідна вакцинація. З них 606 тисяч осіб вже отримали обидві дози. Глава Депздраву також озвучив цифри по педагогам, яких не допустили до учнів.

“Станом на сьогодні відсторонені від роботи 1229 осіб. Заклади загальної середньої освіти – 103, дошкільної освіти – 37, заклади професійно-технічної освіти – 33 особи, працівники професійної вищої освіти – 64, заклади вищої освіти – 992”, — заявив Максим Хаустов.

dsc_0449-3456x2304-a4dc.jpg

Фото: ХОДА

Нагадаємо, раніше в Україні вирішили дати вакцинуватися тим, хто придбав підроблений сертифікат. Зараз у них немає такої можливості. МОЗ розробив та відправив до МВС та Мін’юсту пропозиції щодо реалізації так званої “ковідної амністії”, розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Основне, що відомо – покупцеві підробленого сертифіката дозволять вакцинуватися після того, як він визнається сімейному лікарю, де та в кого він купив підробку. Вже лікар повідомить про це в правоохоронні органи, які будуть ловити виробника та продавця підроблених сертифікатів.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі