У Харківській області воєнкома засудили за хабар у 20 тисяч гривень

Куп’янський міськрайонний суд Харківської області виніс вирок співробітнику військкомату, впійманого на одержанні неправомірної вигоди. Капітан визнав свою провину та пішов на угоду з обвинуваченням. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

“Бізнесмен” відбувся штрафом за хабар капітану СБУ

За даними слідства, на момент злочину чоловік обіймав посаду виконувача обов’язків голови відділення призову. 27 травня нинішнього року він разом з колегою приїхав у фермерське господарство “Ягідка +”. Серед співробітників був місцевий житель призовного віку. Військком запропонував йому зустрітися пізно ввечері біля АЗС.

Там потерпілий розповів офіцерові, що живе з матір’ю та цивільною дружиною, а також є єдиним годувальником у родині. Тоді фігурант запропонував заплатити 20 тисяч гривень за відмову від призову та видачу посвідчення з позначкою про непридатність до військової служби. 3 червня хлопець передав цю суму водієві, якого військком попросив бути посередником. Однак його затримали співробітники правоохоронних органів.

Штраф у 43 рази менше суми хабаря: співробітнику Фонду держмайна винесли вирок

У ході розгляду працівник військкомату визнав свою провину й уклав угоду з прокуратурою. За одержання неправомірної вигоди його засудили до тримісячного арешту на гауптвахті та заборону обіймати певні посади на рік. Наразі вердикт не набув чинності та може бути оскаржений в апеляції.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі