У Харківській області затримали колишніх посадовців-залізничиків, які допомагали перекидати російську віськову техніку в Україну

СБУ викрила ще чотирьох колишніх посадовців регіональної філії “Укрзалізниці”, які на початку повномасштабного вторгнення підтримали російських загарбників. Під час захоплення частини регіону вони добровільно приєднались до лав місцевої окупаційної адміністрації. Там одного призначили керівником, інших двох – його заступниками, а третього – інженером у лавах створеного ворогом «Купянск-южной дистанции колеи».

У Харківській області затримали поліцейського-зрадника, який не зміг втекти до РФ і ховався на горищі

Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, на цих «посадах» зрадники допомагали країні-агресору відновлювати залізничне сполучення з регіоном для забезпечення потреб окупаційних угруповань на східному фронті.

Зловмисники сприяли перекиданню залізницею військової техніки, озброєння та боєприпасів з території РФ до тимчасово захоплених районів Харківщини, передали російським загарбникам виробниче обладнання місцевого підрозділу “Укрзалізниці”. Також зрадники особисто закликали місцевих жителів вступати до підконтрольного РФ «залізничного підприємства». За це обіцяли лояльне відношення з боку рашистів та виплату «зарплат» в російських рублях.

Під час звільнення Харківщини один із зловмисників втік до РФ, інші – вирішили «залягти на дно» в регіоні і таким чином спробувати уникнути покарання. Однак їх затримали. Колишнім залізничникам повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі агресору). Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання вартою. Четвертому фігуранту, який втік до країни-агресора також повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі