У харківському екопарку рятують 300 кажанів з трьох міст

Фахівці оглядають, зважують, поять та годують рукокрилих комахами, а потім поміщають в холодильник.

Як повідомили в Центрі реабілітації рукокрилих харківського екопарку, перші 222 кажани забрали з будівлі ХНУ ім. Каразіна. Рукокрилі руді Вечорниці залетіли у відкриту кватирку і застрягли між рамами на п’ятому поверсі.

Ще 42 особини цього ж виду доставили з Лисичанська. Зоозахисники виявили мишей у під’їзді житлового будинку. 50 нетопирів, яких знайшли під час ремонту, привезли Миколаєва.

Депутати відмовилися виділити додаткову землю харківському екопарку

“Кліматична зима в Україні практично почалася, і до нас в Центр стали надходити перші великі партії рукокрилих. Зараз кажани найбільш вразливі”, – розповіла співзасновник Центру реабілітації рукокрилих, кандидат біологічних наук Олена Прилуцька.

У центрі кажуть: не відмовляться від допомоги волонтерів.

“Чим більше людей знатимуть про нашу роботу, про особливості поведінки кажанів, про те, як діяти при їх виявленні у своїй оселі – тим більше цих червонокнижних тварин вдасться врятувати”, – каже Прилуцька.

У харківському екопарку вигодовують дитинча болотної мавпи

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на території Фельдман Екопарку будують новий експозиційний комплекс “Парку батьків – Парку каменів”. Комплекс об’єднає історико-культурні, етногеографічні, ботанічні та зоологічні елементи. Мета – показати, наскільки взаємопов’язані природа та людина. Вже зараз тут можна побачити величезні валуни та мегалітичні конструкції.

Коментарі