У Харківському зоопарку оселилися пінгвіни Гумбольдта (Фото)

Трьох самок – Агату, Маргарет і Шарлотту – привезли до Харкова з Німеччини. Про це повідомили в пресслужбі зоопарку. Тварин передали для збереження і розмноження виду. Найближчим часом популяція пінгвінів поповниться ще десятьма особами.

У сімействі гризунів харківського зоопарку відбулося поповнення

У вольєрах для утримання пінгвінів створили всі умови для їх комфортного перебування. У їх розпорядженні – відкритий і внутрішній вольєри площею понад 700 квадратних метрів з глибокими басейнами, штучними скелями, автоматичними поїлками. Зараз пінгвіни обживають внутрішній вольєр.

 

 

 

Дев’ять слонів Харківського зоопарку: циркачі і вантажовози

Як розповіли співробітники зоопарку, сьогодні в Україні пінгвінів Гумбольдта можна побачити тільки в Харкові.

Нагадаємо, раніше четверо маленьких лемурів народилися в Фельдман Екопарк. Дитинчата з’явилися на світло в кінці весни. Всі види лемурів занесені в Міжнародну Червону книгу. Всього в дикій природі збереглося 111 видів і підвидів цих приматів, переважно вони живуть на Мадагаскарі та Коморських островах. Їх популяція постійно скорочується через вирубку лісів і полювання. Ще 15 років тому лемурам не загрожувало вимирання, проте тепер екоактивісти б’ють на сполох.

 

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі