У Харкові адвоката звинувачують у вимаганні 60 тисяч гривень

У Харкові силовики затримали адвоката, якого підозрюють у вимаганні грошей у фігуранта кримінального провадження. За даними слідства, юрист оцінив свої “послуги” щодо закриття справи у 60 тисяч гривень. Про це повідомили в пресслужбі обласного управління СБУ.

Харківський суд відпустив з-під арешту фігурантів справи про хабарі в міськраді

Силовики стверджують, що адвокат планував “вплинути” на слідчого Нацполіції. Той повинен був закрити кримінальне провадження, за яким проходив клієнт підприємливого захисника. Йому інкримінували правопорушення, передбачене статтею 342 (“опір співробітникам правоохоронних органів”) КК України. “Вирішення питання” обійшлося б чоловікові у 60 тисяч гривень.

Два місяці співробітники СБУ документували передачу грошей, а зараз фігуранту оголосили підозру за статтею 369-2 (“зловживання впливом”) КК України. Юристу може загрожувати штраф до 85 тисяч гривень або позбавлення волі на строк до п’яти років.

У Харкові виправдали майора, який вимагав хабар: прокуратура подала апеляцію

Нагадаємо, раніше Фрунзенський районний суд Харкова після багаторічного розгляду виніс вердикт у справі про хабарі. За даними слідства, інцидент стався ще у 2010 році. Слідчий, який вів цю справу, під час своєї відпустки вирішив “отримати данину” від директора компанії. До цього завдання він привернув податківця. Під час зустрічі в нічному клубі “Полуничка” вони зажадали у потерпілого $10 тисяч. Домовившись про передачу грошей, чоловіки направили посередника, якого і затримали правоохоронці. Однак суд виявив ряд порушень і колишнього співробітника податкової інспекції визнали невинним.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі