У Харкові будуть пікетувати ХОДА через можливе звільнення голови онкоцентру

У Харкові Українська федерація боротьби проти раку проведе акцію протесту проти відмови депутатів облради продовжити контракт з Денисом Скорий. Медик очолює обласний онкоцентр з 2016 року. Про свій захід організатори повідомили в Facebook.

У Харкові медики врятували пенсіонера, у якого зупинилося серце

Нагадаємо, на минулій сесії облради депутати відмовилися продовжувати контракт з Денисом Скорим. Раніше він озвучив статистику, згідно з якою в облраді може бути троє людей з онкозахворюванням, а ще 15 зіткнуться з ним протягом життя. Ці цифри викликали обурення у депутатів і вони провалили голосування про виділення коштів на ранній скринінг.

Тепер в онкоцентрі повинен відбутися конкурс, який визначить нового голову медустанови. Частина пацієнтів і громадських організацій стурбовані тим, що цей пост може зайняти не Денис Скорий.

“Харківський Онкоцентр сьогодні є провідним в Україні. Тут робляться найскладніші операції про яких п’ять років тому навіть не мріяли. Як результат – зниження смертності в п’ять (!) разів”, – йдеться в зверненні федерації боротьби проти раку.

“Пенсіонерку на хіміотерапію потрібно нести на руках”: чому Харкову необхідний новий онкоцентр

У зв’язку з цим 5 жовтня онкопацієнтів і їх близькі планують вийти під будівлю Харківської ОДА. Акція триватиме три години. Організатори просять усіх небайдужих харків’ян підтримати їх вимоги.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі