У Харкові частину залізничного вокзалу передадуть в оренду

Про це 9 червня повідомили в пресслужбі АТ “Українська залізниця” з посиланням на в.о. голови правління компанії Івана Юрика.

Харківський нардеп продовжить заробляти на Журавлівському водосховищі – ХАЦ

Так, за словами керівника залізничників, уже влітку 24 вокзал, у тому числі й харківський, частково віддадуть в оренду. Приміщення планують передати приватникам мінімум на три роки.

Всього планують передати 41,5 тисяч м-кв. Тендери на оренду приміщень розміщуватимуть через систему “Prozzoro.Продажі”. Залізничники сподіваються, що такий підхід допоможе додатково залучити 8,4 мільйона гривень щомісяця.

Підприємці зможуть орендувати майданчики на наступних вокзалах: Козятин, Запоріжжя-1, Дніпро-Головний, Хмельницький, Суми, Біла Церква, Полтава, Тернопіль, Рівне, Фастів, Вінниця, Т. Шевченко, Чоп, Ужгород, Чернівці, Коломия, Івано-Франківськ, Одеса-Головна, Миколаїв, Львів, Жмеринка, Херсон, Київ-Пасажирський і Харків.

“Більшість цих площ роками не приносили прибутку. Донині максимум здавали близько 9500 м кв. Але відведені для торгівлі зони повинні приносити доходи компанії, а не збитки на їх утримання”, – вважає Юрик.

Гайсинська стала засновницею фірми, якій належать приміщення у відремонтованій будівлі БТІ – ХАЦ

Нагадаємо, у 2019 році міністр інфраструктури В’ячеслав Криклій говорив про плани віддати в концесію Харківський залізничний вокзал. Тоді представник Кабміну говорив про потребу провести перезавантаження “Укртрансбезпеки” й “Укрзалізниці”. Зокрема, окреме майно останньої планували продати та передати в оренду.

Коментарі