У Харкові чоловік та жінка обманом оформили на себе неприватизовані квартири

У Харкові судитимуть пару, яка незаконно заволоділа двома квартирами, які знаходяться на проспекті Тракторобудівників та вулиці Валентинівській. Про це 16 грудня повідомили в пресслужбі прокуратури області.

Знаючи про те, що житло неприватизоване, пара зареєструвала право власності на нерухомість на підставних осіб, використовуючи завідомо підроблені документи. Після цього шахраї знаходили людей у скрутному матеріальному становищі для укладення фіктивних угод та незаконної перереєстрації права власності на квартири. На підставі підроблених бланків договорів купівлі-продажу квартир та інших неправдивих документів нерухомість переходила у власність фіктивним продавцям. Згідно з висновками експертиз, шахраї завдали матеріальної шкоди громаді Харкова на суму понад 1,3 мільйона гривень.

37-річного чоловіка та 40-річну жінку підозрюють за фактом шахрайства, вчиненого повторно та за попередньою змовою групою осіб у великих та особливо великих розмірах. Парі загрожує від п’яти до дванадцяти років в’язниці з конфіскацією майна.

Двоє чоловіків під виглядом комунальників відбирали гроші у харківських пенсіонерів

Нагадаємо, раніше в Харкові “чорні рієлтори” продали чужих квартир на п’ять мільйонів гривень. За інформацією поліції, до складу банди входили четверо чоловіків у віці від 35 до 40, організатором незаконного бізнесу став раніше судимий харків’янин. Подільники, діючи в змові з державними реєстраторами та нотаріусами, використовували підроблені довіреності та документи, що засвідчують право власності, для продажу чужих квартир. Аферисти вибирали ті об’єкти, власники яких померли, наймали підставних власників, після чого продавали нерухомість нічого не підозрюваним покупцям.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі