У Харкові двоє суддів поскаржилися на вимагання грошей від імені поліцейського

Служителі Феміди подали скарги до Вищої ради правосуддя та в Генпрокуратуру. Вони розповіли про втручання у свою діяльність та листи, отримані від старшого лейтенанта поліції. Про це повідомляє ВСП.

Топ-7 “незвичайних” рішень харківських суддів

Першою скаргу подала Вікторія Труханович з Жовтневого райсуду. За її словами, 17 грудня до суду надійшов лист від співробітника районного управління поліції №2. Він вимагав від служительки Феміди гроші за те, щоб не відкривати кримінальне провадження проти її близького родича. Суддя зажадала запобігти втручанню в її діяльність.

Через добу аналогічний документ направила Олена Глібко з Орджонікідзевського райсуду. Вона також отримала лист з підписом старшого лейтенанта поліції. У документі містилася вимога про виплату компенсації за відмову від внесення даних до ЄРДР. Як і її колега, суддя зажадала розібратися з цим зверненням. У Харківському “главку” ситуацію пообіцяли прокоментувати пізніше.

Син судді та гривневий мільйонер: хто очолить нові прокуратури Харківської області

Нагадаємо, раніше стали відомі імена найбагатших служителів Феміди в Харківській області. Перше місце посіла Олена Тичкова з Харківського апеляційного суду. Згідно з декларацією, жінці та її близьким належать квартира та нежитлові приміщення в Харкові, автомобілі Toyota Land Cruiser та Mercedes GLS 400D 4matic. Останній був куплений у 2020 році за 3,2 мільйона гривень. Її чоловік, депутат Едуард Тичков, є бенефіціаром або співвласником восьми фірм. Минулого року подружжя Тичкових заробило 11,1 мільйона гривень.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі