У Харкові футбольним фанатам після бійки з поліцейськими загрожує до п’яти років ув’язнення

Прокуратура передала до суду обвинувальний акт, в якому фігурують семеро чоловіків, які влаштували бійку з правоохоронцями. Про це 8 лютого повідомили в пресслужбі прокуратури в Харківській області.

Під час досудового розслідування з’ясувалося, що поліцейські отримали дзвінок про бійку на території пляжно-розважального комплексу по вулиці Героїв Праці. Коли правоохоронці прибули на місце, людей, що б’ються в зазначеному місці не застали. У той час, коли вони покидали територію комплексу, побачили бійку та підійшли до місця конфлікту. В цей час їх роботі почали заважати семеро чоловіків, які перебували поруч. У результаті п’ятеро поліцейських отримали тілесні ушкодження.

Кримінальне провадження відкрили за двома статтями Кримінального кодексу України ст. 28 (“вчинення кримінального правопорушення групою осіб”) та ст. 345 (“погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу”). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі строком до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Конфлікт у “Болеро”: дії поліцейських кваліфікували як “хуліганство”

Як раніше писав Newsroom, після бійки з поліцейськими в СІЗО опинився відомий футбольний фанат Андрій Капрал. 14 грудня Київський районний суд обрав запобіжний захід для харків’ян, підозрюваних у побитті співробітників поліції. Шістьох чоловіків взяли під варту на 60 діб з правом внесення застави у розмірі 49 тисяч гривень. Ще одного фігуранта — 50-річного чоловіка — помістили під варту без права внесення застави.

Коментарі