У Харкові готуються виписати з лікарні людей, які отруїлися в ресторані

Про це 22 червня повідомили в пресслужбі Харківської міськради.

Так, за інформацією віцемера Світлани Горбунової-Рубан, зараз у лікувальних установах міста та області знаходяться 78 осіб. У міській дитячій лікарні №19 лікування проходять 16 дітей і дві мами, які відчувають себе краще. У міській лікарні №31 проходять лікування 40 пацієнтів з отруєнням. Дев’ять з них вже йдуть на виписку. Ще вісім пацієнтів проходять лікування в міськлікарні №3, їх госпіталізували у вихідні, тому медики не поспішають відпускати їх додому. Крім того, 14 дорослих доставили на лікування до Валківської ЦРЛ.

Горбунова-Рубан повідомила, що власники мережі ресторанів, де отруїлися люди, допомагають оплачувати лікування.

“Я контактую з директором “Якіторія”. За ці дні вони надали допомогу лікувальним установам, де знаходяться хворі, на суму 150 тисяч гривень. Це на фізіологічні розчини та все потрібне, – повідомила чиновниця.

Масове отруєння в Харкові: до лікарні госпіталізували офіціанта

Нагадаємо, 16 червня після обіду в ресторанах “Якіторія” та “Мафія”, які розташовані по вулиці Квітки-Основ’яненка, люди звернулися до медиків по допомогу. Кількість отруєних зростала з кожною годиною. У поліції відкрили кримінальне провадження за фактом порушення санітарних правил, а кухню, на якій готували страви для обох закладів, тимчасово закрили.

Коментарі