У Харкові громадянин Іраку незаконно переправляв іноземців в Україну — поліція

Фігуранту може загрожувати до семи років в’язниці.

Про це сьогодні повідомили в пресслужбі “главку”. За даними слідства, 43-річний громадянин Іраку організував незаконне переправлення своїх земляків на територію нашої країни. Для цього чоловік підшукував українок, які укладали фіктивний шлюб з іноземцями. Таким чином “клієнти” фігуранта отримували тривалі візи, а надалі – посвідка на проживання в Україні. Вартість “процедури” становила $1,5 доларів, з яких $300 отримувала співучасниця, що погодилася на фіктивний шлюб.

У Харківській області виявили нелегальних робітників, які жили в антисанітарних умовах

6 липня силовики провели обшуки у квартирах у Харкові та Дніпрі та вилучили свідоцтва про шлюби, копії паспортів, банківські картки, комп’ютери, мобільні термінали, флешки та чернетки. Зараз вирішується питання про вручення підозри громадянину Іраку за статтею 332 (“незаконне переправлення через кордон України”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

У Харківській області прикордонники затримали нелегалів з Індії

Нагадаємо, раніше працівники СБУ та Національної поліції викрили під Харковом канал контрабанди зброї з зони АТО. 26-річного організатора незаконного “бізнесу” затримали “на гарячому” – під час спроби збуту декількох тисяч патронів для автомата Калашникова та гранати РГД. Як з’ясувалося, в банду входили ще двоє людей, все – жителі Ізюмського району.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі