У Харкові хочуть здати в оренду частину стадіону “Металіст”

Державна установа “Харків-Арена” оголосила торги щодо пошуку орендодавців на частину стадіону “Металіст”. До весни 2023 року подібні аукціони не проводились. Про це стало відомо з сайту “Прозорро. Продажі”.

Як проінформували в “Харківському антикорупційному центрі”, мова йде про передачу в оренду через аукціон нежитлових приміщень третього поверху Північної трибуни стадіону “Металіст” загальною площею 339,9 квадратних метрів. Так, орендавців шукають на приміщення холу №9 (26,5 кв.м.), №27 (13,3 кв.м.), №28 (28,8 кв.м.), десяти кабінетів, двох коридорів, підсобних приміщень, серверної та санвузлів.

Біля харківського стадіону “Металіст” зафарбували мурал з Ярославським

Приміщення забороняється використовувати для закладів охорони здоров’я, закладів харчування, нічних клубів, організації концертів, готелів, комп’ютерних клубів, пунктів обміну валюти, розміщення зовнішньої реклами на будівлях і спорудах, продажу книг, газет і журналів. Судячи з заборони, то в основному державна установа розраховує, що орендар буде використовувати приміщення для розміщення офісу. 

Одне з приміщень, яке пропонується передати в оренду Фото: prozorro.sale

Орендарів шукають терміном на один рік, але зазначається, що строк оренди: 12 місяців після припинення чи скасування воєнного стану (виключно для оренди державного майна). Можливості для передачі приміщень в суборенду немає. Стартова вартість орендної плати за місяць – 33 411 гривень.

Крім того, Регіональне відділення Фонду держмайна України по Харківській області оголосило аукціон з передачі в оренду нежитлового приміщення № 22 площею 19,8 кв. м першого поверху будівлі підтрибунного простору Південної трибуни стадіону “Металіст”. Це приміщення також знаходиться на балансі Державної установи “Харків-Арена”. Стартова вартість оренди на місяць 1946 гривень.

Нагадаємо, що розпорядженням Кабміну у 2018 році майнові комплекси (рухоме та нерухоме майно, земельну ділянку, товарні знаки), конфісковані у ПАТ “Футбольний клуб Металіст”, ТОВ “Металіст Холдинг” і “Металіст-Арена” (власником був Сергій Курченко) було віднесено до сфери управління Харківської облдержадміністрації. Балансоутримувачем майнових комплексів та корпоративних прав визначили Управління у справах молоді та спорту Харківської ОДА. Розпорядженням Харківської обласної державної адміністрації у 2020 році було створено державне підприємство “Харків-Арена”, якому передали конфісковане майно.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі