Збитки на 17 мільйонів: силовики знайшли нелегальний видобуток піску

У Харківській області правоохоронці заблокували роботу кар’єру, де добували кварцовий пісок і суглинок. “Бізнес” налагодив один з місцевих фермерів. Про це повідомили в пресслужбі обласного управління СБУ.

Фермера, який незаконно видобував пісок та завдав збитків на 612 мільйонів, судитимуть — прокуратура

У 2021 році чоловік отримав земельну ділянку для ведення сільського господарства. Але замість посівів він організував видобуток піску та суглинку. При цьому фігурант не оформляв ніяких дозвільних документів.

За даними експертизи СБУ, державі було завдано збитків на 17 мільйонів гривень. Наразі підприємцю оголосили підозру за статтею 240 (“порушення правил охорони надр”) КК України.

Нагадаємо, раніше фермер обстріляв з карабіна трактор. До силовиків звернувся 42-річний директор сільгосппідприємства і заявив про те, що інший фермер прибирає його посіви. За словами громадянина, керівник ТОВ займається покосом поля, яке раніше засіяв заявник. Також він додав, що раніше орендував це поле, проте незабаром договір на використання землі підписав інший фермер. Новоспечений орендар приступив до прибирання соняшнику. Тоді колишній користувач вирішив перегородити шлях комбайну своїм трактором, проте опонент дістав карабін та зробив кілька пострілів по колесах техніки.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі