У Харкові комунальники переплатили за папір більше 100 тисяч гривень – ХАЦ

КП “Харківські теплові мережі” 8 грудня уклало договір з ТОВ “ДМД-сервіс” на 449,97 тисячі гривень з постачання паперу для офісної техніки. До кінця року підприємству повинні поставити 2650 пачок паперу для офісної техніки А4 80 г/м2 по 500 аркушів. Як повідомили в “Харківському антикорупційному центрі”, одна пачка паперу обійдеться в 169,8 гривні, що дорожче ринкової ціни.

Понад шість тисяч за штуку: Харківська міськрада вдвічі переплатила за крісла для парку – ХАЦ

В середньому папір з такими характеристиками зараз коштує 100-120 гривень за пачку, можна знайти й дешевше. Значить, в цілому тепломережі переплатять на закупівлі від 130 до 190 тисяч гривень.

У ХАЦ також привели в приклад закупівлю паперу іншими бюджетними установами. Так, Національний фармацевтичний університет уклав придбав папір по 138,6 гривні за пачку, інститут судових експертиз ім. Бокаріуса уклав – по 123,6 гривні, а Відділ освіти Богодухівської міськради – по 84,51 гривні.

У Харкові лікарня переплатила за апарати ШВЛ 400 тисяч гривень – ХАЦ

Раніше з’явилася інформація, що за останні пів року тендери КП “Харківські теплові мережі” виграли фірми, пов’язані з керівником цього підприємства Василем Скопенко. У журналістському розслідуванні йдеться, що через кілька місяців після призначення Скопенка на посаду директора, було зареєстровано ТОВ “Інтех СК”, і вже через кілька тижнів КП почало віддавати підряди цій фірмі, відхиляючи при цьому дешевші пропозиції. Автор розслідування також виявив зв’язок між засновником фірми та гендиректором тепломереж.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі