У Харкові на реконструкцію парку “Юність” витратять ще 58 мільйонів гривень

Про це сьогодні повідомили в Харківському антикорупційному центрі з посиланням на портал Prozorro.

Управління екології та благоустрою департаменту житлово-комунального господарства Харківської міської ради оголосило тендер на капітальний ремонт парку культури та відпочинку “Юність” вартістю 58 мільйонів гривень.

За ці гроші підрядник повинен буде облаштувати доріжки з граніту, встановити ігровий комплекс “Корабель”, огорожу, лавочки, пісочниці, гойдалки, спортивні тренажери та висадити 20 дерев.

Будівництво тераріуму в Харківському зоопарку подорожчало до 26 мільйонів гривень – ХАЦ

За інформацією ХАЦ, першу частину робіт з реконструкції парку закінчили в серпні та на неї з міського бюджету вже витратили 11,2 мільйона гривень. За ці кошти в “Юності” встановили спортивні та гімнастичні майданчики, скалодром, замок, а також облаштували територію для вигулу собак. Головним підрядником виступила будівельна компанія “Технікабуд”.

 

Департамент мерії в Харкові переплачує за ремонт даху в будинку – ХАЦ

Громадські працівники відзначають, що новостворений департамент житлово-комунального господарства Харківської міської ради з цього року не публікує та не надає громаді відповіді на запити про отримання копій кошторисів до договорів, які стосуються реконструкції парків та скверів.

Нагадаємо, Харківська міськрада витратила 11,5 мільйона гривень на вісім плаваючих фонтанів у саду Шевченка. Кожен з таких об’єктів обійшовся міському бюджету у 1,4 мільйона. В саду Шевченка планували встановити серію скульптур “Сім видатних харків’ян”. За ансамбль статуй готові були заплатити 6,9 мільйона гривень (999,7 тисячі гривень за кожну). Однак в Департаменті комунального господарства міськради повідомили, що в підсумку вирішили встановити шість скульптур за 7,6 мільйона гривень.

 

 

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі