У Харкові на території колишнього м’ясокомбінату планують збудувати багатоповерхівки

Чиновники обговорюють зміни до Генерального плану забудови міста. Як повідомили у пресслужбі міської ради, напередодні відбулося засідання архітектурно-містобудівної ради, на якому розглядали проєкт використання вільних територій та зміни до Генплану.

Одним з пунктів проєкт стала забудова території по проспекту Гагаріна, 100, на якій розташовувався Харківський м’ясокомбінат. Землю пропонують віддати під будівництво житла та об’єктів громадського призначення.

Біля Палацу спорту в Харкові почали зносити аварійні конструкції (Фото)

Крім того, на території Харківського тракторного заводу, де створюють “Екополіс ХТЗ”, планують побудувати освітньо-медичний центр, торговий кластер, житлові будинки. Архітектори обговорили ідеї, пізніше їх доопрацюють і винесуть на затвердження сесії міської ради.

Нагадаємо, у вересні 2014 року обвалився фасад одного з корпусів ХМК. За словами співробітників підприємства, напередодні керівництво помітило, що по будівлі пішли великі тріщини. На момент обвалу в будівлі людей не було, а після НП в повітрі поблизу було чути сильний запах аміаку. Через два місяці частину обваленого корпусу вирішили підірвати.

Стало відомо, що побудують на місці знесеного елеватора

 

 

Коментарі