У Харкові під виглядом реконструкції квартири побудували супермаркет

Співробітники Державної інспекції архітектури та містобудування отримали заяву на видачу сертифіката про прийняття в експлуатацію супермаркету. Інспектори виїхали на місце, щоб оглянути об’єкт, і виявили, що він побудований незаконно. Як повідомили в ГІАГ, під виглядом реконструкції квартири площею 60 квадратних метрів фактично відбулося нове будівництво магазину площею 1200 квадратів.

У Харкові просто посеред міського паркування побудували м’ясний магазин

Дозвіл на реконструкцію видала Державна архітектурно-будівельна інспекція, яка була розформована у вересні. Дозвіл було видано на “реконструкцію квартири номер 4 з прибудовою під магазин продовольчих та непродовольчих товарів”.

Новий орган, створений замість ДАБІ, у видачі сертифіката відмовив. Також інспектори мають намір провести позапланову перевірку об’єкта та повідомити про незаконне будівництво в правоохоронні органи.

Судячи з фото, супермаркет побудували впритул до будинку нового ЖК “Миру”, розташованого між Московським проспектом і вулицею Миру. Такий же супермаркет, побудований впритул до будинку, відкрили в цьому житловому комплексі у 2020 році, біля термінала автобусів біля станції метро “Індустріальна”.

Припиніть вирубку дерев: харків’яни поскаржилися Терехову на забудовника

Нагадаємо, за даними правоохоронців, у Харкові, на вулиці Куликівській, 32 незаконно побудували 18-поверхівку. Житловий будинок звели під виглядом реконструкції окремих квартир з неналежним класом наслідків.

Як розповіли в “Харківському антикорупційному центрі”, замовник будівництва не має дозволу на виконання робіт. Ні приписи, ні судові позови, ні арешти земельної ділянки не в змозі вплинути на забудовника. Інспекторів архітектурно-будівельного контролю не пускають на територію, де зводять будівлю. При цьому компанія-забудовник повідомляє, що більшу частину квартир у будинку вже продали.

 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі