Хабар і ухилення від сплати податків: силовики обшукують фірму помічника Куницького

У Харкові співробітники Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проводять обшуки у справі про хабарі і ухиленні від податків. Про це повідомила речник територіального управління НАБУ Мая Каштан.

Стрілянина на парковці: помічнику харківського нардепа загрожує до трьох років за ґратами

Слідчі дії були санкціоновані суддею Вищого антикорупційного суду України. Кримінальне провадження відкрили за статтями 209 (“використання майна, придбаного злочинним шляхом”), 212 (“ухилення від сплати податків”), 368 (“одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі”) і 368-5 (“незаконне збагачення”) КК України. Решта подробиць обшуків силовики розкривати відмовилися.

photo_2021-09-28_15-09-00.jpg

Фото: НАБУ

Раніше в соціальних мережах з’явилася інформація про те, що обшуки проходять у Дмитра Ніконова, який є помічником нардепа від “Слуги народу” Олександра Куницького, а також у депутата міськради від президентської політсили Аліни Мустафаєвої. Ніконов є бенефеціаром двох фірм “Автоентерпайз”, які займаються продажем електромобілів.

Чоловік вже неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронних органів. Зараз він фігурує в справі про нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості. За даними слідства, помічник нардепа обстріляв чоловіка на парковці. Крім того, харківська екоінспекція звинуватила його в спробі “залякування”. Сам Ніконов тоді заявив, що це “превентивний удар”, оскільки екологи нібито вимагали хабар.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі