У Харкові планують об’єднати п’ять великих ЗВО

Питання мало розглядатися сьогодні, 14 липня, на засіданні Кабміну. Про це Newsroom стало відомо з власних джерел.

У розпорядженні редакції опинився проєкт постанови. Згідно з документом, Міністерство освіти та науки ініціює створення Національного університету інноваційного розвитку. До його складу повинні увійти ХНУРЕ, ХНЕУ імені Семена Кузнеця, Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, Національний аерокосмічний університет імені М.Є. Жуковського та Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова.

Четверо деканів: хто став офіційними кандидатами в ректори ХНУ імені Каразіна

Спочатку планувалося, що проєкт буде прийнятий на засіданні Кабміну 14 липня, однак незадовго до цього питання відклали, за інформацією Newsroom – до серпня. Власні джерела редакції в ХОДА підтвердили, що подібний проєкт уряду справді існує.

Нагадаємо, в Харкові Державний біотехнологічний університет планують створити на базі чотирьох ЗВО: Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Василенко, Харківської державної зооветеринарної академії, Харківського національного аграрного університету імені В. Докучаєва та Харківського державного університету харчування та торгівлі. На пост ректора розглядається кандидатура колишнього заступника глави ХОДА Руслана Тихонченка.

Коментарі