У Харкові поліцейську звинувачують у “продажі” справи за $1000

У Харкові капітану поліції оголосили підозру в отриманні неправомірної вигоди. Розслідуванням справи займаються співробітники Державного бюро розслідувань при процесуальному керівництві прокуратури. Про це повідомили в пресслужбі обвинувачів.

Хабар у 1,3 мільйона: захист ексчиновника ХОДА звинуватила силовиків в провокації

За даними слідства, фігурантка вимагала у жінки тисячу доларів. За цю суму дізнавач обіцяла не залучати її до кримінальної відповідальності. 29 серпня співробітницю поліції затримали під час передачі хабаря, а сьогодні оголосили їй підозру. Зараз вирішується питання про відсторонення капітана з посади та обрання їй запобіжного заходу. У разі, якщо провина буде доведена, підозрюваній загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна та забороною обіймати певні посади.

hop_nepravomirna_vugoda.jpg

Фото: пресслужба обласної прокуратури

Нагадаємо, раніше в Харківській області суд виправдав поліцейських, яких звинувачували в побитті затриманого. За даними слідства, інцидент стався 24 липня 2018 року. Поліцейські затримали чоловіка, який порушив правила адміністративного нагляду, і доставили його в райвідділ. Затриманий відмовився розписуватися в журналі обліку та пішов до вбиральні. Там фігуранти вирішили “провчити” затриманого. Під час побиття йому здавили шию, через що жертва втратила свідомість. Потім жителя Золочева закували в наручники, вивезли з райцентру, заляпали перцевим балончиком і кинули біля села Макарівка. Суд прийшов до висновку, що обвинувачення не змогло довести факт вивезення чоловіка з райцентру. Тому суддя Олена Чернова визнала начальника сектора реагування та його підлеглого невинними.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі