У будинку на Холодній горі спалахнула пожежа: мешканців евакуювали

Повідомлення про пожежу у двоповерховому багатоквартирному будинку у провулку Лопанському, 8 надійшло харківським рятувальникам сьогодні о 01:40. На місце події виїхали одразу чотири відділення пожежно-рятувальної служби на автоцистернах та автодрабині. Про це повідомили в облуправлінні ДСНС.

У центрі Харкова спалахнула квартира у двоповерхівці (Фото)

На місці рятувальники з’ясували, що спалах стався на горищі і поширився на площу 300 квадратних метрів. Загроза також полягала в тому, що у будинку внутрішні стіни та перекриття виконані з дерева. Пожежники організували термінову евакуацію мешканців та вивели надвір п’ять осіб – ніхто з них не постраждав.

Полум’я охопило дерев’яні конструкції перекриття та покрівлі. Вогонь гасили із семи пожежних стволів, завдяки чому вдалося запобігти його розповсюдженню на ще більшу площу. Рятувальники локалізували пожежу о 03:22, а о 7:00 повністю ліквідували. Причину виникнення загоряння та заподіяні вогнем збитки зараз встановлюють.

У Харкові рятувальники вісім годин гасили занедбаний інтернат

Нагадаємо, раніше сталася пожежа у п’ятиповерховому житловому будинку коридорного типу на вулиці Гарібальді, 2 на Салтівці. У колишньому гуртожитку спалахнула проводка у коридорах з першого по четвертий поверх. Зайнялися розподільчий щит, електрична розподільна коробка, а також дерев’яна підлога. По всьому під’їзду виникло сильне задимлення. Рятувальники евакуювали 15 мешканців будинку, решта людей вийшли на вулицю самостійно.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі