У Харкові посадовця спіймали на хабарі — поліція

Начальник відділу Держгеокадастра в Харківській області вимагав гроші від підприємця.

“Укроборонпром” звільнив підозрюваного в даванні хабаря директора заводу

Про це 1 червня повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіції в Харківській області. За 30 тисяч гривень чиновник обіцяв не привертати бізнесмена до адміністративної відповідальності та надалі не втручатися в господарську діяльність фірми.

Його затримали на гарячому при отриманні хабаря в розмірі 20 тисяч гривень. 31 травня чиновнику повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 (“прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою”) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі. Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

xarkivvikrili_31052021_.jpg

 

У Харкові співробітники ДБР затримали прикордонника

Нагадаємо, раніше в Харкові наркокур’єр намагався дати патрульним $1000. Інцидент стався на вулиці Світлій. Під час патрулювання екіпаж інспекторів помітив чоловіка, який весь час озирався. Побачивши правоохоронців, громадянин дістав столовий ніж і кинувся навтьоки. Патрульні швидко наздогнали втікача. Той зізнався, що є закладником, видав весь “вантаж” і вказав місця, де вже сховав “зілля”. Фігурант неодноразово пропонував поліціянтам “вирішити питання” за $1000, однак правоохоронці передали наркоторговця.

Коментарі