У Харкові посилять перевірки масочного режиму в метро та наземному транспорті

У Харкові віцемер і голова робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Андрій Руденко зажадав посилити контроль за дотриманням масочного режиму. Таке рішення було прийнято через погіршення ситуації з поширенням COVID-19. Документ опублікували на сайті міськради.

У Харківській області за добу від COVID-19 померли дві людини

Департамент адміністративних послуг та споживчого ринку повинен простежити за тим, як виконуються протиепідемічні заходи на торгових майданчиках і в ТРЦ. Перевірки масочного режиму також посиляться в метро, ​​а також в наземному громадському транспорті. Носити засоби захисту від вірусу повинні будуть як пасажири, так і водії.

Чиновники також звернулися в Держпродспоживслужбу. Вона повинна забезпечити дотримання масочного режиму на торгових і побутових підприємствах, а також у закладах громадського харчування.

Хворих коронавірусом харків’ян можуть везти в лікарні області – ХОДА

Нагадаємо, раніше лікар і професор Харківської медичної академії післядипломної освіти Володимир Корсунов розповів Newsroom про особливості нового штаму “Дельта”. За його словами, він не є більш небезпечним штамом, ніж попередній в плані перебігу хвороби. “Дельта” викликає приблизно ті ж ускладнення, як і інші штами – розвиток дихальної недостатності, надмірні запальні реакції, які і призводять пацієнтів на лікарняне ліжко з киснем. Також одним з основних проявів “Дельти” є діарея.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі