В СБУ викрили ще одного зрадника: зливав дані російським спецслужбам

Зрадником виявився співробітник одного з підрозділів СБУ у Запорізькій області. Встановлено, що після повномасштабного вторгнення він почав приховано збирати установчі дані своїх колег по службі та секретну інформацію про матеріали досудового розслідування резонансних справ.

Книга обліку доходів у 2023 році: основне про документ

Як повідомили в СБУ і Офісі генпрокурора, також “крота” цікавили схеми розміщення блокпостів області. За допомогою особистого мобільного телефону він фотографував документи. У подальшому, використовуючи мессенджер Теlegram та електронну пошту, зареєстровану на російському домені, передавав інформацію російським спецслужбам. Під час обшуків у підозрюваного виявили мобільні телефони, сім-картки російських операторів, гроші та інші докази протиправної діяльності.

Також правоохоронці з’ясували, що підозрюваний має зв’язки, у тому числі і родинні, з представниками правоохоронних та державних органів РФ.

Посадовцю повідомили про підозру у держаній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі