У Харкові пси загризли кошеня: у поліції проводять перевірку

Інцидент стався в районі супермаркету “Метро” на проспекті Гагаріна.

Про це 3 січня повідомили користувачі соціальних мереж. У місцевих Telegram-каналах з’явилися відео і фото двох молодих людей з хаскі та загиблого кошеня. За словами користувачів, пси загризли біле кошеня, а господарі навіть не намагалися їм перешкодити.

“Господарі з двома хаскі без намордників, на довгих повідках йшли від “Метро” на Гагаріна в бік основи. На дорозі сиділи кошенята. Один кошеня не втік, а притиснувся до землі та кричав, хаскі ще здалеку туди потягнулися. Все сталося не за секунду, зреагувати було достатньо можливості, але ці двоє метрів 30 ледь плелися за собаками, не вкоротили повідці, не взяли собак за нашийники, просто поки собаки не підійшли до кошеняти та не загризли його”, — написала свідок події.

У поліції за фактом викладеного в соціальних мережах вже почали перевірку. Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Харківській області факт жорстокого поводження з твариною зареєстрували в єдиному обліку територіального відділу поліції.

Побила кошеня: у Харківській області сім’ю школярки візьмуть під соціальний супровід

Нагадаємо, на сайті в мережі з’явилося відео, на якому дівчинка “грає у футбол” кошеням. Поліцейські з’ясували, що інцидент стався в листопаді. Дев’ятикласниця однієї зі шкіл Чугуївського району під час прогулянки з 14-річною подружкою помітила кота і почала знущатися з нього, вдаривши його ногою. Подруга знімала те, що відбувається на телефон. Свої дії школярка пояснити не змогла, пізніше кошеня втекло.

Коментарі