У Харкові шахраї намагалися привласнити квартиру вбитої вчительки

Про це 14 липня повідомили в пресслужбі прокуратури в Харківській області.

За інформацією обвинувачів, Харківський апеляційний суд задовольнив скаргу Шевченківської окружної прокуратури та передав спірну нерухомість у власність територіальної громади.

Тяганина тягнулась кілька років. З’ясувалося, що у 2018 році шахраї заволоділи документами на квартиру, яка належала вчительці однієї зі шкіл міста. Жінка жила одна та спадкоємців у неї не було. Коли господиню житла убили, документи потрапили в чужі руки. Уже після смерті, шахраї уклали від її імені договір купівлі-продажу.

У Харкові “чорних рієлторів” підозрюють у двох вбивствах

Нагадаємо, раніше в Харкові “чорні рієлтори” продали чужих квартир на п’ять мільйонів гривень. За інформацією поліції, до складу банди входили четверо осіб у віці від 35 до 40, організатором незаконного бізнесу став раніше судимий харків’янин. Подільники, діючи в змові з державними реєстраторами та нотаріусами, використовували підроблені доручення, що засвідчують право власності документи для продажу чужих квартир. Аферисти вибирали ті об’єкти, власники яких померли, наймали підставних власників, після чого продавали нерухомість покупцям, що нічого не підозрювали.

Коментарі