У Харкові шукають медсестер і лікарів для роботи в “ковідних” бригадах

Міська клінічна багатопрофільна лікарня №17 формує додаткові бригади для лікування хворих коронавірусною інфекцією. Про це 8 жовтня повідомив головний лікар лікарні Дмитро Черепов.

За словами медика, в клініці планують розгорнути додаткові місця для пацієнтів з COVID-19, тому розширюють штат співробітників. Одна бригада складається з трьох лікарів, дев’яти медсестер і саніторок. Черепов зазначив, що фахівців набирають за контрактом з 300% надбавкою.

“Зараз в лікарні розгорнуті 64 реанімаційні ліжка, тому велику роль відіграють лікарі-анестезіолог, реаніматологи і сестри-анестезіологи”, – говорить медик.

За його словами, щоб забезпечити відділення з такою кількістю пацієнтів, необхідно чотири бригади медиків, які зможуть цілодобово надавати допомогу хворим.

У мерії кажуть: у 17-й лікарні планують розгорнути 420 ліжок для хворих коронавірусом.

У ХОДА розповіли, як переносять коронавірус ті, хто зробив щеплення

Нагадаємо, раніше в Міністерстві цифрової трансформації повідомили про початок бета-тестування “ковідних сертифікатів” в додатку “Дія”. Участь в експерименті може прийняти кожен охочий, хто отримав дві дози вакцини від COVID-19 на території України. Всі тестувальники повинні отримати доступ протягом 48 годин з 1 липня.

Коментарі