У Харкові співробітники турагентства і медлабораторії видавали фальшиві результати ПЛР-тестів – прокуратура

Фігурантам може загрожувати до 12 років в’язниці. Про це сьогодні повідомили в пресслужбі прокуратури Харківської області.

Співробітники туристичного агентства пропонували клієнтам купити ПЛР-тести з негативним результатом на COVID-19 для виїзду за кордон і ухилення від 14-денної самоізоляції. Охочі придбати фальшивку переводили гроші на рахунок турфірми і відправляли їм на пошту фото закордонного паспорта. Після цього документи направляли в медлабораторію, де оформлялися підроблені результати ПЛР-тестів, а неправдиві дані вносили в систему контролю “Вдома”.

Вкладали гроші в неіснуючі підприємства: в центрі Харкова виявили фейковий колл-центр

За даними правоохоронців, в місяць турагентство і медлабораторія виготовляли близько 600 підроблених документів. Під час обшуків в офісах і квартирах фігурантів силовики вилучили комп’ютери, печатки та довідки про видані ПЛР-тести.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 190 (“шахрайство”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Зараз вирішується питання про вручення фігурантам підозр.

Підозрюють у шахрайстві: в Харкові розшукують молоду пару

Нагадаємо, раніше в Харкові шахраї намагалися привласнити квартиру вбитої вчительки. Харківський апеляційний суд задовольнив скаргу Шевченківської окружної прокуратури і передав спірну нерухомість у власність територіальної громади. Тяганина тривала кілька років. З’ясувалося, що у 2018 році шахраї заволоділи документами на квартиру, яка належала вчительці однієї зі шкіл міста. Жінка жила одна і спадкоємців у неї не було. Коли господиню житла убили, документи потрапили в чужі руки. Уже після смерті, шахраї уклали від її імені договір купівлі-продажу.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі