У Харкові суд скасував арешт на мільйони комунальника, які виявили в банківській комірці

Суд скасував арешт на велику суму грошей, яку виявили в банківській комірці під час розслідування справи про завищення цін на поставках харчових продуктів в дитсадки Харкова.

Раніше правоохоронці вилучили з осередку 250 тисяч євро та 250 тисяч доларів – це близько 14,5 мільйонів гривень. За версією слідства, ці гроші належать спільно директору комунальної організації міськради “Дошкільне харчування” та підприємцю, а отримали їх злочинним шляхом. Про це йдеться в постанові Жовтневого районного суду Харкова, повідомили в “Харківському антикорупційному центрі”.

У Харківській колонії купували цукор та мило за завищеними цінами – прокуратура

У суді адвокат фігурантів заявив, що це гроші родичів, які могли заощадити вказану суму, адже протягом п’яти років спільно заробили 15,9 мільйона гривень.

Нагадаємо, влітку прокуратура повідомила про обшуки в міськраді, приміщеннях комунальних підприємств і приватної фірми. За даними слідства, директор КП створив злочинну схему за участю чиновників мерії та представників приватних підприємств. Управління освіти різних районів Харкова проводили аукціони, на яких перемагали “правильні” компанії. Після цього дитячі садки отримували молоко, сир і масло за завищеними цінами, а подільники на чолі з директором КП привласнили завдяки цій схемі 5 мільйонів гривень.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі