У Харкові суд заарештував квартири у 18-поверхівці по вулиці Куликівській

Господарський суд Харківської області наклав арешт на квартири, що належать ФОП Міца Вікторія Євгенівна та ТОВ” Куликівський”, у багатоповерхівці по вулиці Куликівській, 32.

Про це 23 листопада повідомили в Харківському антикорупційному центрі з посиланням на постанову суду. Це означає, що на час, поки буде розглядатися позов прокуратури, заборонено купувати квартири в будівлі, а також міняти або припиняти майнові права.

Раніше прокуратура подала до суду позов про незаконне будівництво багатоповерхівки. Обвинувачі вказали, що під виглядом реконструкцій окремих квартир тут звели багатоповерхівку.

У Харкові забудовник подав до суду на громадську активістку і вимагає з неї мільйон гривень за шкоду репутації

У ХАЦ кажуть: з’ясувалося, що всупереч вимогам законів України “Про архітектурну діяльність”, “Про регулювання містобудівної діяльності” у замовника не виявилося дозволу на виконання будівельних робіт, затвердженого проєкту та містобудівних умов і обмежень для забудови ділянки.

“Будівництвом цього комплексу займається Turkish Development”, – сказано в повідомленні.

У ХАЦ зазначають, що до зведення 18-поверхової будівлі по вулиці Куликівській, 32 юридично-правове забезпечення має опосередковане відношення.

У червні 2019 року земельну ділянку площею 0,1 гектара депутати Харківської міської ради виділили харків’янці Наталії Гусар. Як стало відомо з матеріалів судових справ, у серпні 2020 року у Гусара цю земельну ділянку викупив харків’янин Валерій Костюковський. При цьому чоловік вніс його як статутний внесок у засноване ним же ТОВ “Куликівський”. Згодом цю фірму переписали на харків’янку Вікторію Міцу. Після угоди квартири в житловому комплексі оформляли або на неї, або на її фірму.

Мерію просять заборонити Turkish Development будувати багатоповерхівку на вулиці Клинській

Варто відзначити також, що Turkish Development зареєстрували у 2019 році. Його засновниками в рівних частках числяться Угурал Рамазан з Туреччини, а також харків’яни Костянтин Альперович та Сергій Чорноморець.

Нагадаємо, в лютому нинішнього року забудовник фігурував в ще одному скандалі. Тоді питання про будівництво багатоповерхівки на вулиці Отакара Яроша розглядалося на сесії міськради. Після численних скарг мешканців депутат Ігор Черняк звернувся до секретаря міськради Ігоря Терехова. Той заявив, що не допустить у Харкові ніякої “ущільнювальної забудови”. Що ж стосується скандального будинку, то, за словами чиновника, у Turkish Development лише два шляхи: знести будинки, оскільки це їх власність, і побудувати там дитячі майданчики.

Коментарі