У Харкові судитимуть поліцейського, підозрюваного в отриманні хабаря

Фігуранту може загрожувати до п’яти років в’язниці. Про це сьогодні повідомили в пресслужбі прокуратури Харківської області.

За даними слідства, дізнавач одного з відділів ГУ НПУ регіону вимагав хабар у розмірі $1000. За ці гроші правоохоронець обіцяв співмешканці чоловіка, підозрюваного в замаху на вбивство свого сина, сприяння в слідстві.

hop_1_tys_dolariv_1.jpg

 

П’яний водій намагався підкупити патрульного: суд обмежився штрафом

Дізнавач переконав жінку, що може вплинути на слідчих, що дозволить не залучати її співмешканця до кримінальної відповідальності. Відразу після передачі зазначеної суми правоохоронця затримали. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 369 (“пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі”) КК України. Матеріали справи передали до суду. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Ще одному харківському судді прислали фальшиві долари: правоохоронці проводять перевірку

Нагадаємо, раніше правоохоронці затримали декана Харківського національного університету внутрішніх справ за підозрою у вимаганні великої суми у вступника до аспірантури. Хабар передавали в чотири етапи. За даними слідства, фігурант вимагав $15 тисяч. Половину цієї суми потрібно було віддати перед надходженням, а другу – вже безпосередньо перед захистом дисертації. Під час вручення грошей декана затримали співробітники ДБР і прокуратури.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі