У Харкові судитимуть двох колаборантів, які стали «правоохоронцями» при окупантах

Прокурори направили до суду обвинувальні акти стосовно 23-річної жінки та 49-річного чоловіка за фактами колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

За інформацією слідства, мешканка села Шипувате Великобурлуцької громади під час окупації Куп’янщини добровільно почала співпрацювати з росіянами, ставши «и. о. следователя». Встановлено, що Колаборантка виїжджала на місця подій та проводила попереднє слідство у кримінальних справах, що перебували у провадженні окупаційного правоохоронного органу.

Поліцейську-зрадницю з Харківської області засудили до 15 років увʼязнення з конфіскацією майна 

Другий обвинувачений — мешканець Куп’янська. Він, вступивши у змову з російськими загарбниками, обійняв посаду «и. о. помощника начальника дежурной части — оперативного дежурного». Колаборант патрулював та ніс службу на блокпостах росіян, приймав і оформлював звернення, а також затримував і конвоював незаконно затриманих громадян до окупаційного правоохоронного органу.

Свої обов’язки зрадники виконували до деокупації району у вересні 2022 року.

Наразі обвинувачені переховуються від слідства, іх оголосили в розшук. Колаборантів судитимуть заочно в Червонозаводському райсуді Харкова.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі