Прикордонника оштрафували за перегляд відео в TikTok

За перегляд відео у Тікток під час патрулювання кордону на Закарпатті суд зобов’язав солдата-прикордонника сплатити 2,4 тис.грн штрафу. За даними правоохоронців, військовий мав при собі власний телефон, що заборонено правилами, разом з товаришем замість обходу певної ділянки кордону переглядав відеоролики. Свою провину прикордонник визнав.

У постанові Великоберезнянського районного суду зазначається, що порушення помітив майор, який перевіряв якість роботи патрулів на кордоні. Двоє прикордонників виконували наказ з охорони українсько-словацького кордону, проте під час перевірки виявилося, що замість патрулювання солдати переглядали відео в ТікТок.

“Укроборонпром” розповів подробиці про дрон-камікадзе дальнього польоту

“Військовослужбовці відволікалися від несення служби, патрулювання певної ділянки не здійснювали, переглядаючи на телефоні солдата Олександра А. соціальну мережу ТікТок”, – йдеться в постанові.

Прикордонник не з’явився на судове засідання, але свою провину визнав. Також, суд взяв до уваги адмінпротокол, складений на Олександра а.за порушення правил служби. Суддя Великоберезнянського районного суду Петро Тарасевич визнав прикордонника винним за ч. 2 ст. 172-18 КУпАП (Порушення правил несення прикордонної служби) та зобов’язав виплатити понад 2,4 тис. грн штрафу.

Обвинувачений ще має право оскаржити постанову в Апеляційному суді.

Коментарі