У Харкові судитимуть підприємця, який незаконно «заробив» на ремонті школи

За даними слідства, у 2021 році між Управлінням освіти адміністрації Індустріального району Харківської міськради та фізичною особою-підприємцем було укладено договір щодо проведення капітального ремонту приміщень загальноосвітньої школи, розташованої на території вказаного району. Підприємець, знаючи, що роботи виконані не у повному обсязі та не відповідають умовам договору, вніс до актів виконаних робіт неправдиві відомості.

У харківських школах встановили вікна по вдвічі завищеним цінам

Підписавши документ, у якому містилися завищені дані щодо обсягів виконаних робіт, підприємець подав його до органу місцевого самоврядування. У подальшому на підставі цього документа на рахунок підприємця було перераховано близько 200 тис. грн бюджетних коштів, чим завдано збитків державі.

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, підприємця обвинувачують у заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем та внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Справу розглядатимуть в Орджонікідзевському райсуді Харкова.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі