У Харкові троє чоловіків зґвалтували випадкову знайому: суд виніс вирок

Жовтневий районний суд Харкова виніс вердикт у справі про групову наругу над жінкою. Один з фігурантів визнав свою провину, а двоє інших звинуватили потерпілу у брехні. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

Допомагав чоловікові інсценувати зґвалтування після вбивства дружини: суд виніс вирок

За даними слідства, 9 грудня 2019 року троє чоловіків познайомилися з харків’янкою на зупинці біля школи №92. Вони запросили її в гості і пообіцяли почастувати спиртними напоями. Після спільних пиятик один з них вирішив поглумитися над жінкою. Решта товариші по чарці вийшли з дому і закрили їх, щоб жертва не могла вибратися.

Зловмисник спочатку погрожував випадковій знайомій ножем, а потім вдарив її. Коли жінка перестала чинити опір, фігурант поглумився над нею. Потім повернулися його товариші і по черзі зґвалтували жертву. Лише після цього харків’янку відпустили додому.

У харківському хостелі зґвалтували 17-річну дівчину: силовики затримали підозрюваного

В ході розгляду один з ґвалтівників визнав свою провину. Двоє інших звинуватили жінку у брехні. За словами фігурантів, вона нібито придумала цю історію, щоб отримати від них гроші. Сама потерпіла розповіла, що один з чоловіків не завдавав їй тілесних ушкоджень і добровільно компенсував збиток. Тому вона попросила суд суворо його не карати.

За групове зґвалтування харків’ян засудили до різних термінів позбавлення волі. Першого з нападників засудили до семи років позбавлення волі, до яких додали три роки з конфіскацією майна за раніше скоєний грабіж. Його товариш отримав сім років в’язниці, а третій фігурант, який не бив жертву – отримав чотири роки позбавлення волі. Ґвалтівників також зобов’язали виплатити постраждалій 20 тисяч гривень. Наразі вердикт не набув чинності та може бути оскаржений в апеляції.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі