У Харкові в азартного гравця вимагали $ 65 тисяч: підозрюваних затримали

Харківські силовики викрили схему з вимагання. У 25-річного потерпілого вимагали повернути “борг” за нібито невдалі ставки. Про це повідомили в обласній прокуратурі.

У Харкові затримали здирників, які намагалися обкласти даниною наркодилерів — поліція

За даними слідства, в схемі були задіяні двоє харків’ян. У серпні 2021 року вони познайомилися з хлопцем, який захоплювався азартними іграми. Зловмисники запропонували йому робити ставки на змагання.

Але при цьому в разі перемоги він отримував виграш, а в разі поразки — платив вже сам. У грудні фігуранти заявили потерпілому, що він заборгував 65 тисяч доларів.

Фото: пресслужба обласної прокуратури

Вчора потерпілий зустрівся зі своїми “знайомими” та передав їм $10 тисяч. Після цього чоловіків затримали. Їм оголосили підозру за статтею 189 КК України (“вимагання за попередньою змовою у складі групи осіб”). У разі, якщо провина фігурантів буде доведена, їм загрожує до семи років за ґратами.

Фото: пресслужба обласної прокуратури

Нагадаємо, раніше в Харківській області Суддя Зіновій Гуменний поскаржився на вимагання. За словами голови Чугуївського міського суду, він отримав поштою лист від старшого лейтенанта поліції. У документі була вимога про грошову винагороду. За це правоохоронець обіцяв не розслідувати злочин, нібито вчинений родичем судді.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі