У Харкові відкрили пам’ятник лабораторного щура (Фото)

У Національному фармацевтичному університеті сьогодні урочисто відкрили пам’ятник лабораторним тваринам. Він покликаний підкреслити їх роль у створенні ефективних способів лікування людини. Про це повідомили на сайті ЗВО.

У саду Шевченка відкрили пам’ятник Вернадському, що готує борщ

Автором скульптурної композиції став народний художник України Сейфаддін Гурбанов. Вона була виконана з бронзи, а висота пам’ятника разом з мармуровим постаментом склала 3,5 метра. За словами ректора ЗВО Алли Котвицького, монумент символізує подяку тваринам, яких використовували при дослідах.

“Лабораторні тварини – ідеальні помічники вчених вже багато десятиліть поспіль. Сьогодні наукове співтовариство переосмислює підходи до досліджень і починає застосовувати новітні технології: біоінженерні, тривимірне моделювання, клітинні культури”, – заявила Котвицкая.

090f0-clip-258kb.jpg

Фото: nuph.edu.ua

Нагадаємо, раніше в центрі Харкова з’явився новий пам’ятник. Його встановили вночі 22 серпня на площі Свободи, недалеко від фонтану, встановили пам’ятник у вигляді фігури працівника водоканалу, який визирає з відкритого люка. Скульптурну композицію “Водопровідник” приурочили до 140-річчя харківського водопроводу.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі