У Харкові відкриють сквер з трьома скульптурами

23 жовтня в Харкові на вулиці Полтавський шлях відкриють новий сквер. У зоні відпочинку буде працювати безкоштовний Wi-fi, а також місця для зарядки гаджетів. Про це розповіли в пресслужбі мерії.

Нагадаємо, створення Скверу мислителів анонсували в травні поточного року. За задумом чиновників, він повинен символізувати дружні відносини між трьома пострадянськими країнами. Головною родзинкою стануть три скульптурних фігури: українського філософа Григори Сковороди, азербайджанського письменника Мірзи Фатали Ахундова і казахського поета Абая Кунанбаєва. Їх можна буде “оживити” за допомогою доповненої реальності.

11_big.jpg

Сквер мислителів до реконструкціі. Фото: wikimapia.org

На відкритті виступить симфонічний оркестр Prime Orchestra і співак Сергій Бабкін. Крім того, для всіх охочих буде відкритий фестиваль вуличної їжі. Урочисті заходи розпочнуться о 11:00 суботи.

Нагадаємо, станом на ранок 21 жовтня Харківська область перебувала на межі “червоної зони” карантину. Згідно з офіційними даними, в регіоні був серйозно перевищений рівень госпіталізації пацієнтів з COVID-19. При цьому, стверджують у МОЗ, в Харківській області завантажено менше 2/3 ліжок з киснем, хоча волонтери пишуть про брак таких місць і переповнених лікарнях. За останню добу в регіоні захворіли 1319 осіб, в тому числі 1004 – у самому Харкові. Від коронавірусу і пов’язаних з ним ускладнень всього за день померли 34 людини.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі